Heim > Opplev Vinje


Opplev Vinje

- Vinje, natur og kultur


  Opplev Vinje

  Vinje er en kommune i Telemark. Vinje er den eneste norske kommunen med grense mot fire fylker. Høyeste punkt er Nupsegga, 1 674 moh.

  Vinje har nesten dobbel så stort areal enn Vestfold fylke. Befolkningstettheten er lav, 1,2 innbyggere per kvadratkilometer, mot landsgjennomsnittet på 14,1. 15% av innbyggerne bor i tettbygde strøk. Kommunesenteret er Åmot. 

  Vinje, skisportens mekka

  I vinje har man mange vinteraktiviteter. Vintersportdestinasjonene Rauland og Haukeli tilbyr flott alpin- og langrennsmuligheter, og det er også veldig gode langrennsløyper i Øyfjell og Åmot.

  Skifakta Vinje:

  Vinje Totalt:

  341 km langrennsløyper

  60 alpine nedfarter

  22 heiser

  Rauland:

  150 km langrennsløyper

  44 alpine nedfarter 

  16 heiser

  Haukeli:

  73 km langrennsløyper

  16 alpine nedfarter

  6 heiser

  Øyfjell:

  50 km langrennsløyper

  Åmot:

  68 km

  Kjente vintersportsteder Rauland og Haukelifjell ligger i Vinje og trekker til seg mange turister om vinteren. 

  Foten av Hardangervidda

  Vinje kommune ligger øverst i Telemark og strekker seg langt inn i Hardangervidda nasjonalpark, en av Europas største nasjonalparker.

  Kommunen har en ca. 90 000 daa stor eiendom i nasjonalparken, Berunuten Vest.

  På sommerstid er det et stort utvalg av fiske og vandremuligheter i Vinje kommune.

  For fjerde året på rad drar Emil Solli-Tangen ut på sin akustiske julekonsert turné. Med seg har han sine to faste musikere Jan Birger Akerhaugen på gitar og Terje Meisingset på orgel og piano, begge to kjent fra Ni Liv. Sammen ønsker de å gi deg en nedstrippet og varm julekonsert, der du kan puste ut og glemme stress og mas for en stund.  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.