Heim > Kontakt oss > "Dødsdansen" i Vinjehuset


"Dødsdansen" i Vinjehuset

Vinjehuset torsdag 23.11. kl. 1900

Billettar i døra.


  "Dødsdansen" i Vinjehuset

  Vinjehuset torsdag 23.11. kl. 1900

  Billettar i døra.

  Dødsdansen er et intenst trekantdrama, skrevet at den svenske dramatikeren August Strindberg i år 1900. Han omtaler selv stykket som ”mitt sterkeste (og enkleste!) stykke”, men selv den dag i dag er stykket gjenstand for diskusjon og tolkning.

  Vi møter ekteparet Edgar og Alice, som lever sitt forkvaklede samliv på en øy i skjærgården.

  I 25 år har de plaget hverandre, som en del av den daglige rutinen. Når Kurt, en slektning fra Amerika, plutselig en dag dukker opp vekkes ekteparet til liv – og dødsdansen er i gang. Det drikkes vin og det spilles kort, det krangles og slåss. Bare den sterkeste vil overleve.

  ”Forferdelig”, ”forskrekkelig”, ”skakende”, ”patologisk” var noen av vurderingene da stykket kom ut. Så omstridt var det at det tok hele fire år før noe teater våget å sette det opp. Siden har det gått sin seiersgang på teaterscener over hele verden. Endelig er det Teater Ibsens sin tur å sette opp stykket!

  Dødsdansen ble skrevet i en uvanlig sterk inspirasjonsrus, på bare én uke i slutten av oktober 1900. Denne inspirasjonen kommer tydelig til uttrykk i stykkets eksplosive kraft. Karakterene i Dødsdansen snakker til hverandre på en så destruktiv og ødeleggende måte at man ikke vet om man skal le eller gråte. Mye tyder på at Strindberg har benyttet seg av historier fra egne havarerte ekteskap...

  I Teater Ibsens oppsetning er de humoristiske sidene ved dramaet løftet frem.

  23. november 2017

  man tir ons tor fre lør søn
         V      


  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.